Vacature Behandelaar: Sensorische Informatieverwerkingstherapeut of -specialist

Stichting De Enghoeve is op zoek naar een enthousiaste behandelaar met veel expertise op het gebied van sensorische informatieverwerking en alertheid. Aantal uren in overleg.

Stichting De Enghoeve, GGZ met

Stichting De Enghoeve is een kleinschalige Jeugd GGZ-instelling die gespecialiseerde begeleiding en behandeling biedt op een groene locatie. Daarnaast biedt de stichting op kleine schaal gespecialiseerde dagbesteding aan volwassen cliënten. De vacature betreft het gedeelte Jeugd. Op www.stichting-enghoeve.nl is meer informatie te vinden over onze Stichting.

Ons jonge team bestaat uit meerdere enthousiaste professionals. Wij maken gebruik van een senior-behandelaar per kind of gezin als dossierhouder en aanspreekpunt. Deze senior-behandelaar vormt een behandelteam van behandelaren of gespecialiseerd begeleiders en stuurt deze aan. De behandelaar werkt dus onder inhoudelijke leiding van de senior-behandelaar of de hoofdbehandelaar.

Sensorische Informatieverwerking en alertheid

De kinderen die op De Enghoeve komen hebben veelal een complexe zorgvraag, we geven hierbij zoveel mogelijk zorg op maat. Dit kan behandeling en begeleiding inhouden op locatie en in de thuissituatie, waarbij we ook contact onderhouden met andere leefgebieden van het kind zoals de school.

Binnen de Enghoeve werken wij volgens de Enghoeve werkwijze. Het reguleren van de alertheid is één van de speerpunten hiervan. De SI-behandelaar neemt dan ook een centrale plaats in. Naast de algemene werkzaamheden van de behandelaar vormt de SI-behandelaar ook beleid rondom alertheid en prikkelverwerking, instrueert collega’s op dit gebied en geeft scholing zowel binnen het eigen team en cliëntsysteem als naar buiten toe. 

Algemene taken 

De behandelaar is verantwoordelijk voor het uitvoeren van gespecialiseerde begeleiding of behandeling. Het opstellen, evalueren en bijsturen van het begeleidings- of behandelplan. Het organiseren van de zorg zodat het plan uitgevoerd kan worden en monitoren van de voortgang door middel van evaluaties. Voor een uitgebreidere omschrijving kan de functieomschrijving toegezonden worden.

Wij vragen:

Het werken met kinderen op een buitenlocatie in het groen is een grote meerwaarde die onze stichting biedt. Wij zoeken iemand die dit kan onderschrijven en de kansen hiervan zo mogelijk nog verder kan uitbouwen. Je hebt affiniteit met dieren en de natuur. Ervaring met het werken met paarden is een pré.

 • Je hebt een afgeronde hbo of universitaire opleiding als behandelaar.
 • Je hebt minimaal 5 jaar behandelervaring, bij voorkeur met kinderen met multi-complexe problematiek.
 • Je hebt een afgeronde (post-HBO) opleiding Sensorische Informatieverwerking en aantoonbare ervaring op dit gebied.
 • Je bent ondernemend, zelfstandig, omgevingsgericht, goed in netwerken en je stemt goed af met zowel interne als externe partijen.
 • Je werkt generalistisch, oplossingsgericht, methodisch, creatief en durft en kan out of the box te denken en handelen.
 • Je hebt kennis van en interesse in systeemtherapie, hechtingsproblematiek, ASS en ouderbegeleiding of wil je hier verder in scholen.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Wij bieden:

 • Een team met fijne collega’s en een ontspannen sfeer waar we ook veel plezier hebben met elkaar.
 • De mogelijkheid om te groeien en ontwikkelen.
 • Een unieke werkomgeving waarbij behandelingen veelal buiten in de natuur plaatsvinden.
 • Een unieke werkwijze die onze instelling verder wil uitbreiden, een GGZ
 • Een zowel inhoudelijk als organisatorisch groeiende instelling waar eigen inbreng kan zijn en gewaardeerd wordt.

Salariëring

Wij hanteren de CAO Sociaal Werk. Je wordt ingedeeld in schaal 8, trede afhankelijk van ervaring en expertise.

Contact

Stuur bij interesse voor de vacature je CV en motivatiebrief naar coravandentol@enghoeve.nl (directeur-bestuurder).